Amsterdam kan niet zonder zijn buren, en omgekeerd.
Stad-Forum onderzoekt de langetermijnopgaven van Groot-Amsterdam en legt die langs de meetlat van de menselijke maat.

 • Wie ziet zichzelf eigenlijk als Amsterdammer, en wat betekent dat voor het DNA van de stad? Hoe groot is Amsterdam, en hoe mobiel? Wat drijft de bedrijven, en waar komt de energie vandaan? Het eerste jaar deden we onderzoek.

  Bekijk onze projecten over Groot-Amsterdam →

 • De onderzoeken uit 2019 vormden de start voor lokale projecten, verspreid over Groot-Amsterdam. In dit tweede jaar werken we met lokale partners aan concrete oplossingen én aan nieuwe vergezichten.

  Bekijk onze projecten over Groot-Amsterdam →

 • Het derde jaar trekken we het breed: welke projecten en welke oplossingen overstijgen het lokale? En hoe vertaal je die naar andere plekken? Kortom: we formuleren een visie voor Groot-Amsterdam.

  Bekijk onze projecten over Groot-Amsterdam →

 • Die visie zetten we in het vierde jaar om in concrete keuzes, waarover de politici van Amsterdam én van de omliggende gemeentes zich moeten uitspreken. Zodat we bij de gemeenteraadsverkiezingen weten wat te stemmen.

  Bekijk onze projecten over Groot-Amsterdam →

Platform

Stad-Forum is een onafhankelijke denktank die de gemeente Amsterdam adviseert over stedelijke ontwikkeling, zowel op eigen initiatief als op verzoek van het college van B en W.

Stad-Forum houdt de stad een spiegel voor en combineert denken, onderzoeken en doen. Het biedt bewoners en deskundigen een platform en verbindt hen met ambtenaren en politici.

Het 4-jaren plan

Wie zien zichzelf eigenlijk als Amsterdammer, en wat betekent dat voor het DNA van de stad? Hoe groot is Amsterdam, en hoe mobiel? Wat drijft de bedrijven, en waar komt de energie vandaan? Het eerste jaar deden we onderzoek.

De onderzoeken vormden de start voor lokale projecten, verspreid over Groot-Amsterdam. In 2020 werken we met lokale partners aan concrete oplossingen én aan nieuwe vergezichten.

In 2021, het derde jaar, trekken we het breed: welke projecten en welke oplossingen overstijgen het lokale? En hoe vertaal je die naar andere plekken? Kortom: we formuleren een visie voor Groot-Amsterdam.

Die visie zetten we in het vierde jaar om in concrete keuzes, waarover de politici van Amsterdam én van de omliggende gemeentes zich moeten uitspreken. Zodat we bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 weten wat te stemmen.

Stad-Forum bestaat uit