Oproepen aan de stad


Tijdelijk wonen, het succes van de stad

Thema Het succes van tijdelijkheid  - 19 januari 2014

Tijdelijk wonen is een groot succes in de stad. Tijdelijkheid levert namelijk enorme dynamiek op in een woningmarkt die grotendeels op slot zit. Het biedt verschillende groepen in de stad, die geen toegang hebben via reguliere kanalen, de kans om in Amsterdam te wonen. En het levert ook veel andere initiatieven en nieuwe kansen op. Dit constateert Stad-Forum na een rondgang langs tijdelijke huurders, woningcorporaties en stadsdeelbestuurders in Noord, Zuidoost en Nieuw-West.

Op maandag 13 januari 2014 hebben wij de ervaringen van deze rondgang langs de Van der Pekbuurt, Heesterveld, Kleiburg, Acta en Bakemabuurt besproken met een klein maar bijzonder gezelschap van tijdelijke huurders, corporaties, gemeente en ondernemers. De locatie was nog zo’n bijzondere tijdelijke plek: het A Lab in Overhoeks. Het was een gesprek op niveau, zoals een van de deelnemers maandag concludeerde. Mede dankzij de brede ervaring van het gezelschap en de bereidheid een open discussie te voeren zonder vooringenomen standpunten.

Deelnemers aan het gesprek: Gerard Anderiesen (Stadgenoot), Saskia Beer (Glamour Manifest), Jeroen Beker (Ymere), Marieke Berkers (Stad-Forum), Martijn Blom (Hollands Licht), Jos Buskermolen (de Alliantie),  Fleur Eymann (TWA/Bewoner Acta), Liesbeth Jansen (Stad-Forum), Julius van Manen (Academie van de Stad), Hay Schoolmeesters (Urban Resort), Jaap Schoufour (Bureau Broedplaatsen), Anna Spek (Academie van de Stad/Bewoner van der Pek), Bertine Steenbergen (Portiekbeheerder/Bewoner Heesterveld), Wouter Veldhuis (Stad-Forum), Christa van Vlodrop (Stad-Forum) en Guido Wallagh (INBO)

Guido Wallagh en Wouter Veldhuis, 16 januari 2014

Overige belangrijke conclusies zijn:

  Meer berichten uit
  Het succes van tijdelijkheid

  Spontane stadsstraten

  26 juni - WEEK VAN DE STAD

  Stad-Forum heeft een aantal scherp kijkende stadsgebruikers gevraagd te bloggen over actuele ontwikk... Lees verder

  Tuinstad 2.0

  19 mei - WEEK VAN DE STAD

  Stad-Forum heeft een aantal scherp kijkende stadsgebruikers gevraagd te bloggen over actuele ontwikk... Lees verder

  Heilig schijnveilig

  5 mei - WEEK VAN DE STAD

  Stad-Forum heeft een aantal scherp kijkende stadsgebruikers gevraagd te bloggen over actuele ontwikk... Lees verder